Dnes má meniny Matúš

21.09.2006 Celý región

Mužské meno Matúš má hebrejský pôvod a v preklade znamená \"dar boží\". Na Slovensku je toto krstné meno veľmi obľúbené a oslávencov oslovujeme aj Matúško, Mať...
Mužské meno Matúš má hebrejský pôvod a v preklade znamená \"dar boží\". Na Slovensku je toto krstné meno veľmi obľúbené a oslávencov oslovujeme aj Matúško, Maťko, Maťo.

Matúšovia, ktorí oslavujú meniny 21. septembra, sú precitlivení a plní záhadnosti. Zavše sa javia ako mudrci, inokedy sú ich reakcie prehnane rýchle. Nositelia tohto mena majú široký rozhľad a radi sa miešajú iným do remesla, nie z nezdravej zvedavosti, ale z úprimnej túžby pomôcť im, čo nemusí byť vždy vítané. Často sa utiahnu, aby porozmýšľali. Je s nimi dosť patálií, či už ako so žiakmi alebo študentmi, lebo práve túžba spochybňovať ich núti pochybovať aj o vyučujúcich. Napriek tomu môžu z nich byť pozoruhodní profesori s vysokovyvinutým pedagogickým zmyslom. Ľahko sa prispôsobujú v situáciách, kde majú v rukách riadiace páky. Títo muži sú živelne vitálni a neobávajú sa intelektuálnej prepracovanosti. Pozor si musia dávať na úrazy, ktoré by mohli zasiahnuť kosti. Ich slabými stránkami sú dýchací systém a krvný obeh. Matúšovia majú priveľa sebadôvery, až sa ich okoliu zdá, že sú poverení dajakým zvláštnym poslaním.
(TASR)
 

Vyberte región